Backlinks

Wat is een backlink?

Een backlink is een link die wordt gemaakt wanneer een website naar een andere linkt. Backlinks worden ook wel “inkomende links” of “inkomende links” genoemd. Backlinks zijn belangrijk voor SEO.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO omdat ze een “blijk van vertrouwen” vertegenwoordigen van de ene site naar de andere.

In wezen zijn backlinks naar uw website een signaal voor zoekmachines dat anderen instaan ​​voor uw inhoud. Als veel sites naar dezelfde webpagina of website linken, kunnen zoekmachines afleiden dat die inhoud het waard is om naar te linken, en daarom ook de moeite waard is om op een SERP te verschijnen. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de positie van een site of de zichtbaarheid van zoekopdrachten.

Backlinks verdienen en geven

Het verdienen van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link earning of link building.

Sommige backlinks zijn van nature waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire sites met een hoge autoriteit worden beschouwd als de meest wenselijke backlinks om te verdienen, terwijl backlinks van mogelijk spamachtige sites met een lage autoriteit doorgaans aan de andere kant van het spectrum staan. Of een link al dan niet wordt gevolgd (d.w.z. of een site-eigenaar zoekmachines specifiek instrueert om wel of niet door te geven, link equity) is zeker relevant, maar niet volledig de waarde van nofollow-links. Zelfs al wordt het vermeld op websites van hoge kwaliteit kan uw merk een boost geven.

Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen links die u maakt naar andere sites ook in waarde. Bij het doorlinken naar een externe site, de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina van waaruit u linkt (de pagina-autoriteit, inhoud, toegankelijkheid van zoekmachines, enzovoort) de ankertekst die u gebruikt, of u nu kiest om de link te volgen of niet te volgen, en alle andere metatags die aan de koppelingspagina zijn gekoppeld, kunnen een grote impact hebben op de waarde die u verleent.

Competitief backlinkonderzoek

Backlinks kunnen tijdrovend zijn om te verdienen. Nieuwe sites of sites die hun footprint vergroten, kunnen het moeilijk vinden om te weten waar ze moeten beginnen als het gaat om linkbuilding. Dat is waar competitief backlinkonderzoek van pas komt: door het backlinkprofiel (de verzameling pagina’s en domeinen die naar een website linken) te onderzoeken naar een concurrent die al goed scoort voor uw doelzoekwoorden, kunt u inzicht krijgen in de linkbuilding die hen mogelijk heeft geholpen . Een backlink-tool zoals Link Explorer kan helpen deze links te ontdekken, zodat u die domeinen kunt targeten en targeten in uw eigen linkbuilding-campagnes.