Web Ontwerp

Web Ontwerp Search clicks

De belangrijkste uitspraak over webdesign is dat je niet moet proberen perfect te zijn. Denk je dat Steve Jobs in staat zal zijn om elk programma perfect te schrijven toen hij de iPhone introduceerde? Nee, en het zal niet al te lang duren voordat we technologie hebben waarmee we precies dat kunnen doen. Je moet gewoon proberen om zoveel mogelijk te doen om je website zo goed mogelijk te laten werken. Daarom proberen slimme ontwerpers verschillende ontwerpen te testen op verschillende apparaten – in werkelijkheid kunnen zoveel mogelijk sites worden voltooid in een mobiele of tablet-omgeving. Ze zouden zelfs moeten testen op een grote verscheidenheid aan schermresoluties.

Bij webdesign is de taal of codering die wordt gebruikt ook afhankelijk van de apparaten die worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld een website hebt die zal worden gelezen door een bepaald softwareplatform, zoals een Mac, dan kunnen sommige van de incidentele ‘Modellen’ die deel uitmaken van dat ontwikkelingsplatform, zoals alleen Windows, ook beschikbaar zijn voor diezelfde software. Het is belangrijk dat elke code wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat hij correct werkt in welk platform ook wordt gebruikt.

Een goed punt bij webdesign (is dat er überhaupt?) is dat het ontwerp pas tot zijn recht mag komen als het zowel in de buiten- als binnenwereld is gecontroleerd. De kwaliteit van een website is de eigenaar zoveel waard dat je er geen fouten in kunt laten zitten, tenzij het tot iets negatiefs leidt.

 

Webdesign bureau

 

Vaak zijn taken moeilijk om het succes of falen van een site van buitenaf te bepalen, zoals browsercompatibiliteit. Een webformulier dat voor een bepaalde browser is ontworpen, kan een functie geven die je niet verwacht. Het duurt niet lang voor een klant merkt dat het formulier anders werkt op een andere browser, of misschien zelfs dat hun cursiefjes in feite van het verkeerde type zijn. Dit heeft natuurlijk een enorm effect op de site en kan leiden tot gemiste verkopen of boze klanten.

De grootte van een site kan ook van invloed zijn op het succes of het falen ervan. U kunt een site hebben die voor u een enorme tijdsbesparing oplevert, maar die voor de computergebruiker het grootste deel van de tijd teleurstellend kan zijn, gewoon omdat alle pngs zo groot zijn dat iets of iemand anders duizenden bytes aan gegevens zo oncomplimenteel maakt.

Een ander onderdeel van webdesign dat nogal eens over het hoofd wordt gezien is de zogenaamde “bezoekerservaring”. Het is ook bekend als ‘user experience’ of ‘USE’ en is een groeiend geheel van kennis en theorie over waarom mensen interacteren met het web. Het gaat om in-actie en om het zoeken naar zoveel mogelijk informatie.

Het soort mensen dat het web bezoekt (of de neiging heeft dat te doen) is heel anders dan de mensen die offline de voorkeur genieten. Ze zijn interessant in zichzelf, dus ze blijken het soort klanten te zijn dat op uw website zal willen blijven hangen. Wij mensen voelen ons graag gewaardeerd voor een goed uitgevoerde taak.

Voor meer informatie ga naar searchclicks.nl